Kuřecí kung pao - maso nakrájíme na větší kostičky...
Nudle jsou typicky čínské jídlo.
Nudle v čínské kuchyni - během staletí se v Číně objevilo velké množství druhů nudlí...
Rýžový nákyp (Baat Bo Fon) - ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...
Chow Fun (hovězí maso s brokolicí) - svíčkovou vložte na asi dvacet minut do mrazáku (lépe se pak krájí na plátky)...
Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli, nakrájenou na kostičky...
Dušené jehněčí maso - v hrnci umíchejte z cukru a oleje karamel dohněda...
Játra po sečuánsku obalíme ve škrobové moučce a za stálého míchání zprudka opečeme...
Pekingské plněné závitky - čočku uvaříme doměkka...
Čínská polévka s brokolicí a rýžovými nudlemi - kuřecí maso dáme vařit do vody, přidáme oloupanou cibuli, bobkový list...
Svíčková po kantonsku - svíčkovou nakrájenou po vlákně na tenké nudličky promícháme se škrobem...
Čínské kuře s paprikou - maso nakrájíme na kostky a promícháme se směsí...
Treska s rýží - vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme...
Kuřecí prsíčka v medové omáčce - troubu předehřejeme na 200 °C...
Kantonské nudle - nudle uvaříme ve slané vodě, propláchneme a necháme okapat na sítu...
Pekingské sojové maso se žampiony - pekingské sójové maso povaříme 15 minut...
Maso po sečuánsku - maso nakrájíme na kostky cca jedenapůlcentimetrové nebo na nudličky...
Husa na česneku po sečuánsku - hlávkové zelí, konzervované bambusové výhonky, česnek, zázvor a paprikový lusk nakrájíme na tenké nudličky...
Kantonská kachna - na pánvi orestujeme vepřové maso nakrájené na kostičky...
Ryba nakyselo - do zpěněné cibulky přidáme rozetřený česnek, máčený zázvor...