Recept na jídlo chuo-kuo přináší do kuchyně inspiraci.

Chuo-kuo

Chuo-kuo je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

300 g vykostěného kapra, 400 g skopové kýty, 400 g vepřové kýty, 300 g vepřových ledvinek, 400 g kuřecího masa, 200 g špenátu nebo hlávkového zelí
K přípravě polévky chuo-kuo je potřeba speciální kotlík a na konečné úpravě se vlastně podílejí všichni stolovníci.

Příprava:

Kotlík naplníme čistým vývarem, přikryjeme pokličkou a poté horním otvorem komínku nasypeme žhavé dřevěné uhlí. Pokud obsah kotlíku vaří příliš zprudka, snížíme intenzitu varu a tah komínku tím způsobem, že horní otvor zakryjeme hlubší miskou naplněnou studenou vodou. Kotlík postavíme do středu kulatého stolu, mísy s různými druhy masa rozložíme okolo kotlíku a před každého stolovníka postavíme talířek, jídelní hůlky a misky s omáčkami. V blízkosti stolu si připravíme nádobu s vývarem, který budeme potřebovat k dolévání do kotlíku během stolování a mísu s na tenké plátky nakrájenou zeleninou.

Kapra, kuřecí maso, vepřovou a skopovou kýtu nakrájíme na tenké, téměř průhledné plátky 2 cm široké a 6 cm dlouhé. Ledvinky nakrájíme způsobem ťi-chua-kchuai a plátky masa poklademe na porcelánové mísy. Oprané a odkapané špenátové lístky navrstvíme na mísu a obložíme plátky vařené mořské okurky, plátky pórku a bambusových výhonků. Dále si připravíme několik druhů omáček: sojovou, sladkokyselou, červený olej, sojovou s čínským octem a krabí olej. Omáčky nalijeme do misek stolovníků a přidáme i misku s nakládaným česnekem (stroužky česneku ve slupce mírně osmahnuté a naložené ve sladkokyselém nálevu) a šao-ping.

Další články a jídla:

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.

Čínská zeleninová polévka je ozdobena nasekanou petrželovou natí.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti

Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.

Konfucius ovládal pět dovedností.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Špenátová polévka


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů