Recept na jídlo čínská pórková polévka přináší do kuchyně inspiraci.

Čínská pórková polévka

Čínská pórková polévka je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

1,5 litru vývaru, 300 g hovězího masa, 3 bílé ředkve, 2 pórky, wei-su, podle chuti mletý pepř a sůl

Příprava:

Ve vývaru do měkka uvaříme hovězí maso a po uvaření jej nakrájíme na kostičky a vložíme do polévkové mísy. Do vývaru nyní zavaříme tenké plátky bílé ředkvičky a na nudličky nakrájený pórek. Po krátkém povaření ochutíme mletým pepřem, wei-su a solí. Vařící polévku nalijeme na maso připravené v míse a podáváme.

Další články a jídla:

Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.

Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.

Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Konfucius ovládal pět dovedností.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Doba dynastie Sia je nejstarší období čínských dějin.

Klášter Šaolin byl postaven roku 495 během vlády dynastie Wei.

Čínská zeleninová polévka je ozdobena nasekanou petrželovou natí.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Slepičí polévka se skleněnými nudlemi


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů