Recept na jídlo čínská zeleninová polévka přináší do kuchyně inspiraci.

Čínská zeleninová polévka

Čínská zeleninová polévka je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 litr vývaru, 2 lžíce sádla, 200 g vepřové kýty, 50 g hlávkového zelí, 50 g karotky, 50 g fazolových lusků, 50 g bambusových výhonků, 50 g máčených voňavých hub, 3 lžíce vína šao-sing, sůl, wei-su, petrželová nať

Příprava:

V malém množství rozpáleného sádla zprudka orestujeme na kolečka nakrájenou mrkev, kostičky hlávkového zelí, přidáme na nudličky krájené kloboučky voňavých hub, plátky bambusových výhonků a nakonec krájené konzervované fazolové lusky. Směs vložíme do polévkové mísy. V čistém vývaru povaříme na tenké plátky nakrájené vepřové maso, odstraníme pěnu a ochutíme vínem, wei-su a osolíme. Hotovou vařící polévkou zalijeme připravenou zeleninovou směs a ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Další články a jídla:

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Konfucius ovládal pět dovedností.

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Doba dynastie Sia je nejstarší období čínských dějin.

Klášter Šaolin byl postaven roku 495 během vlády dynastie Wei.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Žraločí ploutve s krevetami ozdobíme najemno nakrájenou šunkou a petrželovou natí.

Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.

Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.

Slepičí polévka se skleněnými nudlemi


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů