Husa na česneku po sečuánsku osloví milovníky exotických chutí.
Husa na česneku po sečuánsku je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
400 g husího masa, 150 g zelí, 50 g bambusových výhonků, 30 g máčených černých hub, 1 paprikový lusk, 2 stroužky česneku, 3 lžíce sádla, plátek zázvoru, 1 vejce, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, 1 lžíce vína, 1 lžička sojové omáčky, polovina šálku vývaru, 1 lžička octa, půl lžičky wei-su, několik kapek červeného oleje, 1 lžička cukru, pažitka a stroužek česneku na posypání
Příprava:
Hlávkové zelí, konzervované bambusové výhonky, česnek, zázvor a paprikový lusk nakrájíme na tenké nudličky. Máčené černé houby rozsekáme na drobno. Vykostěné husí maso nakrájíme na větší nudličky a smísíme s vejcem, máčeným škrobem a solí. Vložíme do pánve s rozpáleným sádlem, orestujeme a spolu s krájeným zelím na prudkém ohni mícháme. Asi po 1 minutě přidáme bambus, paprikový lusk a černé houby. Vše zastříkneme vínem, octem a ochutíme cukrem. Po krátkém dušení přimícháme zázvor, česnek a zalijeme vývarem. Dochutíme sójovou omáčkou a wei-su. Před dokončením zakápneme okraje pánve červeným olejem.
Hotovou porci posypeme drobounce sekaným česnekem s pažitkou.
Další:
Játra po sečuánsku za stálého míchání zprudka opečeme...
Cloisonné je drátkový email.
Treska s rýží - vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme...
Draci v čínské kultuře jsou většinou pozitivní a ochranitelské bytosti.
Kantonské nudle opečeme na oleji.
Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...
Rýžový nákyp ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Kuřecí kung pao je tradiční pokrm.
Jídelní hůlky jsou schopné rozpoznat nekvalitní olej a hlídají zdraví jedlíka.