Husa na česneku po sečuánsku osloví milovníky exotických chutí.

Husa na česneku po sečuánsku

Husa na česneku po sečuánsku je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

400 g husího masa, 150 g zelí, 50 g bambusových výhonků, 30 g máčených černých hub, 1 paprikový lusk, 2 stroužky česneku, 3 lžíce sádla, plátek zázvoru, 1 vejce, 1 lžička máčeného škrobu, sůl, 1 lžíce vína, 1 lžička sojové omáčky, polovina šálku vývaru, 1 lžička octa, půl lžičky wei-su, několik kapek červeného oleje, 1 lžička cukru, pažitka a stroužek česneku na posypání

Příprava:

Hlávkové zelí, konzervované bambusové výhonky, česnek, zázvor a paprikový lusk nakrájíme na tenké nudličky. Máčené černé houby rozsekáme na drobno. Vykostěné husí maso nakrájíme na větší nudličky a smísíme s vejcem, máčeným škrobem a solí. Vložíme do pánve s rozpáleným sádlem, orestujeme a spolu s krájeným zelím na prudkém ohni mícháme. Asi po 1 minutě přidáme bambus, paprikový lusk a černé houby. Vše zastříkneme vínem, octem a ochutíme cukrem. Po krátkém dušení přimícháme zázvor, česnek a zalijeme vývarem. Dochutíme sójovou omáčkou a wei-su. Před dokončením zakápneme okraje pánve červeným olejem.

Hotovou porci posypeme drobounce sekaným česnekem s pažitkou.

Další:

Játra po sečuánsku za stálého míchání zprudka opečeme...

Cloisonné je drátkový email.

Treska s rýží - vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme...

Draci v čínské kultuře jsou většinou pozitivní a ochranitelské bytosti.

Kantonské nudle opečeme na oleji.

Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...

Rýžový nákyp ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kuřecí kung pao je tradiční pokrm.

Jídelní hůlky jsou schopné rozpoznat nekvalitní olej a hlídají zdraví jedlíka.


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů