Kantonská kachna osloví milovníky exotických chutí.
Kantonská kachna je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
1 kachna, 15 dkg libového a 5 dkg tučnějšího vepřového masa, 5 vodních kaštanů, 1 cibule, 10 loupaných jedlých kaštanů, 1 lžíce vína, 3 lžíce lososových jader (dají se zakoupit v plechovce), 5 dkg bambusových výhonků, 2 mořská ouška (mušle)
Příprava:
Na pánvi orestujeme vepřové maso nakrájené na kostičky a všechny uvedené přísady. Touto směsí plníme kachnu, zašijeme a přerušovaně osmažíme do zlatova. Osmahnutou kachnu dáme do většího hrnce, zalijeme vývarem a dusíme 2 hodiny. Hotovou kachnu podáváme s dušenou zeleninou a houbami.
Hotovou porci posypeme drobounce sekaným česnekem s pažitkou.
Další:
Treska s rýží - vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme...
Rýžový nákyp ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...
Kuřecí kung pao je tradiční pokrm.
Játra po sečuánsku za stálého míchání zprudka opečeme...
Cloisonné je drátkový email.
Draci v čínské kultuře jsou většinou pozitivní a ochranitelské bytosti.
Kantonské nudle opečeme na oleji.
Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Jídelní hůlky jsou schopné rozpoznat nekvalitní olej a hlídají zdraví jedlíka.