Kantonská kachna osloví milovníky exotických chutí.

Kantonská kachna

Kantonská kachna je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 kachna, 15 dkg libového a 5 dkg tučnějšího vepřového masa, 5 vodních kaštanů, 1 cibule, 10 loupaných jedlých kaštanů, 1 lžíce vína, 3 lžíce lososových jader (dají se zakoupit v plechovce), 5 dkg bambusových výhonků, 2 mořská ouška (mušle)

Příprava:

Na pánvi orestujeme vepřové maso nakrájené na kostičky a všechny uvedené přísady. Touto směsí plníme kachnu, zašijeme a přerušovaně osmažíme do zlatova. Osmahnutou kachnu dáme do většího hrnce, zalijeme vývarem a dusíme 2 hodiny. Hotovou kachnu podáváme s dušenou zeleninou a houbami.

Hotovou porci posypeme drobounce sekaným česnekem s pažitkou.

Další:

Treska s rýží - vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme...

Rýžový nákyp ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...

Kuřecí kung pao je tradiční pokrm.

Játra po sečuánsku za stálého míchání zprudka opečeme...

Cloisonné je drátkový email.

Draci v čínské kultuře jsou většinou pozitivní a ochranitelské bytosti.

Kantonské nudle opečeme na oleji.

Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Jídelní hůlky jsou schopné rozpoznat nekvalitní olej a hlídají zdraví jedlíka.


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů