Recept na jídlo kapustová polévka s vepřovým masem přináší do kuchyně inspiraci.

Kapustová polévka s vepřovým masem

Kapustová polévka s vepřovým masem je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

2 litry vývaru, 200 g kapusty, 200 g vepřového masa, 1 pórek, 2 lžíce vína šao-sing, wei-su, sůl a čínské nudle a kapie na ozdobu

Příprava:

Do vařícího vývaru vložíme na tenké plátky nakrájené vepřové maso, povaříme, odstraníme pěnu a přidáme na kostičky nakrájený pórek a kapustu. Uvedeme do varu a ochutíme vínem, wei-su a solí.

Při podávání vložíme do každé misky nebo talíře spařené čínské nudle, zalijeme polévkou a ozdobíme proužky kapie.

Další články a jídla:

Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.

Klášter Šaolin byl postaven roku 495 během vlády dynastie Wei.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.

Čínská zeleninová polévka je ozdobena nasekanou petrželovou natí.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Konfucius ovládal pět dovedností.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Špenátová polévka


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů