Recept na jídlo krabi na kari přináší do kuchyně inspiraci.

Krabi na kari

Krabi na kari je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

400 g krabího masa, 1 bílek ze slepičího vejce, 1 lžička máčeného škrobu, 3 lžíce oleje, sůl, 1 cibule, 1 lžička kari koření, 2 lžíce vína šao-sing, trochu vývaru, špetka soli, půl lžičky wei-su, škrob k zahuštění

Příprava:

Drobné kousky vykostěného krabíha masa osolíme, zakápneme vínem a promícháme s bílkem a škrobem. Jednotlivé dílky vkládáme do horkého tuku a když získají světlou barvu, scedíme.

Na pánvi zpěníme na drobné kostičky nakrájenou cibuli, přidáme kari a zalijeme vývarem. Promícháme, vložíme krabí maso, dochutíme vínem, wei-su, solí a zahustíme máčeným škrobem.

Další články a jídla:

Klášter Šaolin byl postaven roku 495 během vlády dynastie Wei.

Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Žraločí ploutve s krevetami ozdobíme najemno nakrájenou šunkou a petrželovou natí.

Doba dynastie Sia je nejstarší období čínských dějin.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Ryba na čínský způsob je dochucená sojovou omáčkou dle libosti.

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Využití bambusu v zahradnické praxi je nesmírně široké.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.

Vepřové maso na kari nemá mít větší množství šťávy.

Ryba nakyselo


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů