Recept na jídlo krabi s bambusem přináší do kuchyně inspiraci.

Krabi s bambusem

Krabi s bambusem je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

400 g krabího masa, 1 vaječný bílek, 1 lžička máčeného škrobu, 3 lžíce oleje, sůl, 1 velký pórek, 100 g bambusu, trochu vývaru, 1 lžíce vína šao-sing, máčený škrob k zahuštění, půl lžičky wei-su

Příprava:

Krabí maso nakrájíme na drobné dílky, promícháme s vaječným bílkem, máčeným škrobem a solí, osmažíme do světle zlatové barvy, scedíme tuk a necháme odkapat.

Na rozpáleném oleji orestujeme plátky pórku a bambusu, zalijeme trochou vývaru a po chvíli přidáme krabí maso. Ochutíme vínem, solí, wei-su a zahustíme škrobem.

Další články a jídla:

Využití bambusu v zahradnické praxi je nesmírně široké.

Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.

Vepřové maso na kari nemá mít větší množství šťávy.

Klášter Šaolin byl postaven roku 495 během vlády dynastie Wei.

Ryba na čínský způsob je dochucená sojovou omáčkou dle libosti.

Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Žraločí ploutve s krevetami ozdobíme najemno nakrájenou šunkou a petrželovou natí.

Doba dynastie Sia je nejstarší období čínských dějin.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Ryba nakyselo


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů