Kuličky ze štičího masa přináší do kuchyně inspiraci.

Kuličky ze štičího masa

Kuličky ze štičího masa jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 kg štičího masa, 1 šálek opražených, nakrájených slaných mandlí, 120 g šunky, 1 polévková lžíce škrobové moučky, 1 kávová lžička soli, 1 vejce, 1 polévková lžíce sójové omáčky, 1 kg sezónní zeleniny, 1 polévková lžíce oleje

Příprava:

Připravené rybí maso zbavte kůže a kostí. Maso umelte na masovém mlýnku. Rozkrájejte na drobné kousky zeleninu, mandle a šunku. Do hlubší mísy dejte maso, vejce, mouku, sůl a dobře zamíchejte. Utvořte kuličky a vařte je krátce v osolené vodě. Jakmile vyplavou na povrch, jsou hotové. Uvařenou zeleninu okořeňte sójovou omáčkou, osolte, vmíchejte přecezené rybí knedlíčky a jemně zakápněte kvalitním olejem.

Další jídla:

Jehněčí na zelenině dochutíme sójovou omáčkou.

Banánový flip na pití.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Pekingská kachna podle tradičního receptu.

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.

Sladkokyselá čínská polévka - uvaříme silný kuřecí vývar s česnekem....

Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Kantonské kuře


Yin.cz © 2007