Recept na jídlo kung-pao z kuřecího masa vnáší do naší kuchyně inspiraci.
Kung-pao z kuřecího masa je čínské jídlo připravené podle zde zveřejněného receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
600 g kuřecího masa, 1 vejce, sůl, 1 lžíce solamylu, 2 lžíce sojové omáčky, mletý pepř, 100 g arašídů, 1 lžíce cukru, olej, 4 chilli papričky, 1 lžíce vína
Příprava pokrmu:
Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Vejce smícháme se solí a solamylem, čímž nám vznikne hustá kašička, ve které kostičky kuřecího masa obalíme. Obalené kousky kuřecího masa necháme chvíli odležet.
Chilli papričky nasekáme na kousky a vložíme je do hrnečku se sojovou omáčkou, cukrem, vínem a špetkou soli. Zálivku převaříme a stáhneme z ohně.
Kostičky kuřecího masa rychle orestujeme na prudkém ohni, po chvíli přidáme arašídy a po další chvíli zalijeme připravenou zálivkou. Dobře promícháme, aby omáčka obalila jednotlivé kostičky masa.
Další články a jídla:
Smažené rýžové nudle s kuřecím masem podáváme ještě zatepla.
Čínské řízečky podáváme s brambory připravenými na různé způsoby.
Dušené jehněčí maso ihned podávejte.
Kuřecí kung pao je poměrně jednoduchý recept.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Čína s kuřecím masem a nudlemi či rýží.
Zázvorový olej scedíme a používáme při přípravě jídel.
Řízečky po čínsku chutnají teplé i za studena.
Čínská znamení horoskopu, kterých je dvanáct.
Kantonské nudle přelijeme připravenou směsí.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Domácí čínské nudle se nařezají z hladkého těsta.
Kuře kung-pao chutná s rýží.
Taštičky plněné masem pečeme na malém množství tuku.