Recept na jídlo kung-pao z kuřecího masa vnáší do naší kuchyně inspiraci.

Kung-pao z kuřecího masa

Kung-pao z kuřecího masa je čínské jídlo připravené podle zde zveřejněného receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

600 g kuřecího masa, 1 vejce, sůl, 1 lžíce solamylu, 2 lžíce sojové omáčky, mletý pepř, 100 g arašídů, 1 lžíce cukru, olej, 4 chilli papričky, 1 lžíce vína

Příprava pokrmu:

Kuřecí maso nakrájíme na kostičky. Vejce smícháme se solí a solamylem, čímž nám vznikne hustá kašička, ve které kostičky kuřecího masa obalíme. Obalené kousky kuřecího masa necháme chvíli odležet.

Chilli papričky nasekáme na kousky a vložíme je do hrnečku se sojovou omáčkou, cukrem, vínem a špetkou soli. Zálivku převaříme a stáhneme z ohně.

Kostičky kuřecího masa rychle orestujeme na prudkém ohni, po chvíli přidáme arašídy a po další chvíli zalijeme připravenou zálivkou. Dobře promícháme, aby omáčka obalila jednotlivé kostičky masa.

Další články a jídla:

Smažené rýžové nudle s kuřecím masem podáváme ještě zatepla.

Čínské řízečky podáváme s brambory připravenými na různé způsoby.

Dušené jehněčí maso ihned podávejte.

Kuřecí kung pao je poměrně jednoduchý recept.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Čína s kuřecím masem a nudlemi či rýží.

Zázvorový olej scedíme a používáme při přípravě jídel.

Řízečky po čínsku chutnají teplé i za studena.

Čínská znamení horoskopu, kterých je dvanáct.

Kantonské nudle přelijeme připravenou směsí.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Domácí čínské nudle se nařezají z hladkého těsta.

Kuře kung-pao chutná s rýží.

Taštičky plněné masem pečeme na malém množství tuku.


Yin.cz © 2007