Recept na jídlo kyselá pekingská polévka přináší do kuchyně inspiraci.

Kyselá pekingská polévka

Kyselá pekingská polévka je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

2 litry silného drůbežího vývaru, 50 g máčených voňavých hub, 100 g konzervovaného bambusu, 200 g šunky, lžíce sojové omáčky, špetka mletého bílého pepře, 1-2 lžíce octa, sůl, wei-su, 2 vejce, 1 lžička suchého škrobu

Příprava:

Ve vývaru krátce povaříme na nudličky krájené máčené voňavé houby, na plátky krájený bambus a nudličky šunky. Ochutíme mletým bílým pepřem, octem, sojovou omáčkou, solí a wei-su. Zalijeme rozšlehanými vejci a po jejich sražení zahustíme máčeným škrobem. Hotovou polévku nalijeme do polévkové mísy a posypeme nadrobno nasekanou petrželovou natí.

Další články a jídla:

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti

Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.

Čínská zeleninová polévka je ozdobena nasekanou petrželovou natí.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Konfucius ovládal pět dovedností.

Špenátová polévka


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů