Recept na jídlo nudle z Kantonu přináší do kuchyně inspiraci.

Nudle z Kantonu

Nudle z Kantonu je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

400 g vařených nudlí, 100 g hlávkového zelí, 1 lžíce oleje, 2 šálky vývaru, 200 g šunky, 100 g konzervovaného bambusu, 200 g vařeného slepičího masa, 50 g máčených černých hub, 2 lžíce vína šao-sing, špetka soli a mletého pepře, wei-su, 1 lžička máčeného škrobu, petrželová nať na ozdobení

Příprava:

Nudle uvaříme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. V pánvi opečeme po obou stranách do červena a vložíme do teplé mísy. Na vymaštěnou horkou pánev vložíme na kostičky nakrájené hlávkové zelí, krátce promícháme a zalijeme vývarem. Uvedeme do varu, přidáme plátky vařeného slepičího masa, šunky, plátky konzervovaného bambusu a větší kousky máčených černých hub. Za stálého míchání ochutíme vínem, wei-su, solí, mletým bílým pepřem, zahustíme máčeným škrobem a krátce podusíme. Hotovou omáčkou přelijeme nudle a posypeme nadrobno nakrájenou petrželovou natí.

Další články a jídla:

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti

Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.

Konfucius ovládal pět dovedností.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.

Čínská zeleninová polévka je ozdobena nasekanou petrželovou natí.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Špenátová polévka


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů