Nudle jsou typicky čínské jídlo.

Nudle

Nudle jsou typické čínské jídlo. Číňané je konzumují celý rok, každý den a při jakékoliv příležitosti.

Během staletí se v Číně objevilo velké množství druhů nudlí. Oblast, ve které vznikly, jim většinou dala i nějakou charakteristickou vlastnost.

Nejobvyklejší způsoby přípravy nudlí:

Nudle Stir Fried - toto jídlo se skládá výhradně jen z nudlí a patří na každodenní jídelníček. Doma vyrobené nebo kupované nudle se opraží na oleji, může se přidat koření dle chuti a jídlo je hotové. Do tohoto jídla se také může přidat restovaná zelenina, ale platí, že do nudlí Stir Fried nepatří maso.

Čínské nudle bývají často součástí polévek. V Číně neexistuje polévka, do které by nebylo možné přidat čínské nudle. Zde jsou nejideálnější sušené nudle.

Nudle s masovou omáčkou - Existuje spousta nejrůznějších omáček k čínským nudlím. Omáčky mohou být ostré, sladké, zeleninové a tak dále.

Nudle se sojovou omáčkou – I tato chudší varianta je běžná.

Čínské nudle jako obloha se jí naprosto ke všemu, od kuřete, kachny, hub, grilované zeleniny až po plody moře nebo ryby.

Další články:

Gaiwan slouží pro přípravu čaje.

Klášter Šaolin si získal proslulost i v Evropě.

Eunuši obklopovali císaře a jeho dvůr.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Jídelní hůlky schopné rozpoznat nekvalitní olej přece jen spatřily světlo světa.

Kustovnice čínská přichází do Evropy.

Sun Tzu a jeho dílo Umění války, které bylo napsáno před 2500 lety.


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů