Nudle jsou typicky čínské jídlo.
Nudle jsou typické čínské jídlo. Číňané je konzumují celý rok, každý den a při jakékoliv příležitosti.
Během staletí se v Číně objevilo velké množství druhů nudlí. Oblast, ve které vznikly, jim většinou dala i nějakou charakteristickou vlastnost.
Nejobvyklejší způsoby přípravy nudlí:
Nudle Stir Fried - toto jídlo se skládá výhradně jen z nudlí a patří na každodenní jídelníček. Doma vyrobené nebo kupované nudle se opraží na oleji, může se přidat koření dle chuti a jídlo je hotové. Do tohoto jídla se také může přidat restovaná zelenina, ale platí, že do nudlí Stir Fried nepatří maso.
Čínské nudle bývají často součástí polévek. V Číně neexistuje polévka, do které by nebylo možné přidat čínské nudle. Zde jsou nejideálnější sušené nudle.
Nudle s masovou omáčkou - Existuje spousta nejrůznějších omáček k čínským nudlím. Omáčky mohou být ostré, sladké, zeleninové a tak dále.
Nudle se sojovou omáčkou I tato chudší varianta je běžná.
Čínské nudle jako obloha se jí naprosto ke všemu, od kuřete, kachny, hub, grilované zeleniny až po plody moře nebo ryby.
Další články:
Gaiwan slouží pro přípravu čaje.
Klášter Šaolin si získal proslulost i v Evropě.
Eunuši obklopovali císaře a jeho dvůr.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Jídelní hůlky schopné rozpoznat nekvalitní olej přece jen spatřily světlo světa.
Kustovnice čínská přichází do Evropy.
Sun Tzu a jeho dílo Umění války, které bylo napsáno před 2500 lety.