Recept na jídlo omeleta s kuřecími játry přináší do kuchyně inspiraci.

Omeleta s kuřecími játry

Omeleta s kuřecími játry je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

50 g drůbežích jater, 2 lžíce oleje, 50 g žampionů, 1 malá cibule, 1 lžička omáčky, špetka soli, wei-su, cukru a bílého pepře, 1 lžíce vína, 3 vejce, 1 lžička oleje, sekaná petrželová nať

Příprava:

Drůbeží játra očistíme, omyjeme a nakrájíme na drobnější kousky. V malém množství oleje zpěníme najemno nakrájenou cibulku, ke které přidáme játra a najemno nakrájené plátky žampionů. Mírně zvýšíme intenzitu ohně, ochutíme lžičkou sojové omáčky, špetkou wei-su, cukru, soli a mletého bílého pepře a zastříkneme lžící vína. Tuto směs vyrestujeme až do malého obsahu šťávy a odstavíme na teplo. Do vymaštěné, mírně rozpálené pánve vlijeme vejce rozmíchaná s trochou wei-su a soli. Utvoříme omeletu, do jejíhož středu urovnáme připravenou játrovou směs. Okraje pánve zakápneme olejem, omeletu přeložíme a opatrně vyklopíme na teplou mísu. Povrch posypeme nadrobno nasekanou petrželovou natí.

Další články a jídla:

Čínská želva je symbol dlouhověkosti

Konfucius ovládal pět dovedností.

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Nudle s vepřovým masem zakapeme olejem.

Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Smažené nudle se zeleninou


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů