Recept na jídlo omeleta s mandlemi přináší do kuchyně inspiraci.

Omeleta s mandlemi

Omeleta s mandlemi je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

3 vejce, špetka wei-su a soli, 1 lžíce oleje, 2 lžíce vína šao-sing, 50 g pražených loupaných mandlí, 1 lžička oleje, 1 lžíce vývaru, 50 g šunky

Příprava:

V misce rozmícháme vejce s wei-su, solí a vínem. Vlijeme na mírně vymaštěnou pánev, zlehka promícháme a po sražení vajec přisypeme sekané pražené mandle. Okraje pánve zakápneme olejem a trochou vývaru. Upečenou omeletu přeložíme a vyklopíme na teplý talíř. Povrch omelety ozdobíme při podávání na drobné kostičky nakrájenou šunkou.

Další články a jídla:

Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti

Omeleta s kuřecími játry nakrájenými na menší kousky.

Konfucius ovládal pět dovedností.

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Nudle s vepřovým masem zakapeme olejem.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Smažené nudle se zeleninou


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů