Recept na jídlo omeleta s rajčaty přináší do kuchyně inspiraci.

Omeleta s rajčaty

Omeleta s rajčaty je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

100 g rajčat, 3 vejce, 1 lžíce oleje, špetka soli, wei-su a mletého pepře, 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce vína, 1 lžička oleje, 50 g čínského zelí

Příprava:

Spařená a oloupaná rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme, zbavíme jadérek, nakrájíme na větší kostičky, vložíme je do pánve s malým množstvím oleje, lehce promícháme a zalijeme vejci rozmíchanými s mletým pepřem, solí, wei-su a vínem. Opatrně promícháme a vytvoříme omeletu, kterou zastříkneme vínem a lžičkou oleje.

Omeletu vyklopíme na teplý talíř a při podávání ozdobíme nadrobno sekaným čínským zelím.

Další články a jídla:

Čínská želva je symbol dlouhověkosti

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Omeleta s kuřecími játry nakrájenými na menší kousky.

Konfucius ovládal pět dovedností.

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Nudle s vepřovým masem zakapeme olejem.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Smažené nudle se zeleninou


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů