Recept na jídlo polévka z vlaštovčích hnízd přináší do kuchyně inspiraci.

Polévka z vlaštovčích hnízd

Polévka z vlaštovčích hnízd je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

50 g vlaštovčích hnízd, 200 g hovězího masa, 1 litr silného drůbežího vývaru, 200 g kuřecího masa, 2 lžíce vína šao-sing, 50 g šunky, 1 lžička wei-su, podle chuti sůl a mletý bílý pepř

Příprava:

Hnízda mořských vlaštovek před použitím spaříme vařící vodou, vložíme do studené vody a pinzetou pečlivě vybereme drobná peříčka a chmýří. Opět spaříme a na sítu propláchneme studenou vodou. Takto získají mořské řasy z vlaštovčích hnízd světle bílou barvu a jsou připraveny k použití.

Hovězí maso nakrájíme na malé kostičky, vložíme do studeného drůbežího vývaru a uvedeme do varu. Zmírníme oheň, povaříme a takto zasílený vývar dochutíme vínem, solí a wei-su.

Na dno polévkové mísy vložíme natenko nakrájené nudličky vařeného kuřecího masa, posypeme nudličkami šunky a navrch přidáme očištěná vlaštovčí hnízda. Zalijeme přes jemné síto připraveným vařícím vývarem a podáváme.

Další články a jídla:

Klášter Šaolin byl postaven roku 495 během vlády dynastie Wei.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti

Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.

Čínská zeleninová polévka je ozdobena nasekanou petrželovou natí.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Konfucius ovládal pět dovedností.

Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.

Špenátová polévka


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů