Recept na jídlo rýže s uzenou kachnou přináší do kuchyně inspiraci.

Rýže s uzenou kachnou

Rýže s uzenou kachnou je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

300 g masa z uzené kachny, 100 g pórku, 100 g máčených voňavých hub, 4 lžíce sádla, 3 šálky vařené rýže, 3 celá vejce, 50 g kapie, sůl, wei-su, strouhaný zázvor

Příprava:

Vykostěné maso z uzené kachny nakrájíme na drobné kostičky. Kloboučky voňavých hub, si předem na 24 hodiny namočíme a poté nakrájíme na kostičky. Do horkého sádla vlijeme vejce rozšlehané se solí a špetkou zázvoru a osmažíme je. Nyní přidáme kachní maso, voňavé houby, nadrobno nakrájený pórek a na prudkém ohni promícháme. Přidáme vařenou sypkou rýži, wei-su, špetku pepře a podle chuti osolíme. Dobře promícháme a prohřejeme. Při podávání jídlo ozdobíme kapií krájenou na nudličky.

Další články a jídla:

Konfucius ovládl pět dovedností.

Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Kapr na kari je osmažený do světlé barvy.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.

Čínská zeleninová rýže s vejci.

Nudle s vepřovým masem zakapeme olejem.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Kantonské kuře


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů