Rýžový nákyp (Baat Bo Fon) rozehraje chuťové pohárky milovníka exotických chutí.
Rýžový nákyp (Baat Bo Fon) je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
3/4 šálku rýže, 1/2 šálky vody, špetku soli, 4 šálky mléka, 1/2 hrnku cukru, 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Příprava:
Ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl, tuto směs uvedeme do varu a necháme chvíli za občasného míchání vařit. Jakmile se začne vypařovat voda, vaříme ještě asi 15 minut, dokud voda nezmizí úplně, následně vmícháme mléko, cukr a opět mícháme a necháme vařit asi 30 minut, dokud nevznikne hustá kaše, poté přidáme vanilku. Máme hotovo, navrch můžeme ještě položit mandle nebo skořici.
Další články:
Gaiwan slouží pro přípravu čaje.
Kuřecí kung pao je tradiční pokrm.
Klášter Šaolin vešel ve známost i v Evropě.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Kustovnice čínská přichází také do Evropy.
Sun Tzu a jeho dílo Umění války, které bylo napsáno před 2500 lety.
Jídelní hůlky schopné rozpoznat nekvalitní olej přece spatřily světlo světa.