Rýžový nákyp (Baat Bo Fon) rozehraje chuťové pohárky milovníka exotických chutí.

Rýžový nákyp (Baat Bo Fon)

Rýžový nákyp (Baat Bo Fon) je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

3/4 šálku rýže, 1/2 šálky vody, špetku soli, 4 šálky mléka, 1/2 hrnku cukru, 1/2 lžičky vanilkového extraktu

Příprava:

Ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl, tuto směs uvedeme do varu a necháme chvíli za občasného míchání vařit. Jakmile se začne vypařovat voda, vaříme ještě asi 15 minut, dokud voda nezmizí úplně, následně vmícháme mléko, cukr a opět mícháme a necháme vařit asi 30 minut, dokud nevznikne hustá kaše, poté přidáme vanilku. Máme hotovo, navrch můžeme ještě položit mandle nebo skořici.

Další články:

Gaiwan slouží pro přípravu čaje.

Kuřecí kung pao je tradiční pokrm.

Klášter Šaolin vešel ve známost i v Evropě.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kustovnice čínská přichází také do Evropy.

Sun Tzu a jeho dílo Umění války, které bylo napsáno před 2500 lety.

Jídelní hůlky schopné rozpoznat nekvalitní olej přece spatřily světlo světa.


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů