Recept na jídlo šao-ping přináší do kuchyně inspiraci.

Šao-ping

Šao-ping je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

500 g hladké mouky, 2 lžíce sádla, půl šálku vlažné vody, 2 vaječné bílky, sezamová semínka na posypání

Příprava:

Z hladké mouky a vlažné vody vypracujeme jednoduché, tužší těsto, které zakryjeme ubrouskema necháme hodinu odpočinout. Poté těsto rozválíme na velkou placku, kterou potřeme lehce sádlem a přeložíme na polovinu. Opět rozválíme a znovu potřeme sádlem a tak opakujeme do několika vrstev. Tvořítkem vykrajujeme kulaté placičky, které potřeme bílkem a posypeme sezamovým semínkem. Upečeme ve vyhřáté troubě a podáváme k polévce chuo-kuo.

Další články a jídla:

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.

Čínská zeleninová polévka je ozdobena nasekanou petrželovou natí.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti

Konfucius ovládal pět dovedností.

Špenátová polévka


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů