Recept na jídlo smažení krabi přináší do kuchyně inspiraci.

Smažení krabi

Smažení krabi je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

400 g krabího masa, 1 vejce, 3 lžíce hladké mouky, špetka soli, špetka mletého pepře, trochu vody, 1 lžička škrobu, olej na smažení, směs jamajského pepře a soli

Příprava:

Z hladké mouky, vejce, škrobu a soli, špetky bílého pepře a vody si připravíme tekuté těstíčko.

Očištěné krabí maso nakrájíme na drobnější kostičky, obalíme v těstíčku a osmažíme zvolna do zlaté barvy.

Osmažené kostičky krabího masa vybereme sítem, necháme okapat a upravíme na teplou mísu. Ve zvláštní misce podáváme směs jamajského pepře a soli, ve které se pak usmažené kousky krabího masa namáčí.

Další články a jídla:

Doba dynastie Sia je nejstarší období čínských dějin.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Využití bambusu v zahradnické praxi je nesmírně široké.

Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.

Ryba na čínský způsob je dochucená sojovou omáčkou dle libosti.

Vepřové maso na kari nemá mít větší množství šťávy.

Klášter Šaolin byl postaven roku 495 během vlády dynastie Wei.

Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Žraločí ploutve s krevetami ozdobíme najemno nakrájenou šunkou a petrželovou natí.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Ryba nakyselo


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů