Recept na jídlo vejce fu-jung se šunkou a kuřetem přináší do kuchyně inspiraci.

Vejce fu-jung se šunkou a kuřetem

Vejce fu-jung se šunkou a kuřetem je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

2 vejce, špetka soli a wei-su, 2 lžíce oleje, 2 lžíce vína šao-sing, 50 g vařeného kuřecího masa, 50 g šunky, 30 g máčených černých hub, špetka mletého pepře, lžička oleje, 2 lžíce vývaru

Příprava:

Rozmícháme vejce, osolíme, přidáme wei-su a zastříkneme vínem. Do horkého oleje vložíme na kostičky nakrájenou šunku, nakrájené vařené kuřecí maso a nadrobno nakrájené máčené černé houby. Na středně silném ohni orestujeme, opepříme a zalijeme připravenými vejci. Zmírníme oheň a opatrně mícháme, až se vejce srazí. Krouživým pohybem pánve zformujeme omeletu, zastříkneme vývarem a olejem a překlopíme na teplý talíř.

Další články a jídla:

Konfucius ovládal pět dovedností.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Nudle s vepřovým masem zakapeme olejem.

Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti

Smažené nudle se zeleninou


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů