Recept na jídlo vejce se stříbrnými hřiby přináší do kuchyně inspiraci.

Vejce se stříbrnými hřiby

Vejce se stříbrnými hřiby je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

50 g máčených stříbrných hřibů, 3 vejce, 1 lžíce oleje, špetka soli, wei-su a mletého bílého pepře, 1 lžička oleje, 2 lžíce vína šao-sing, 100 g salátové okurky

Příprava:

Stříbrné hřiby si předem namočím. Poté je necháme odkapat, překrájíme na menší kousky a vložíme do nepříliš horkého oleje. Po krátkém restování zalijeme rozmíchanými vejci s wei-su, solí a mletým bílým pepřem. Na mírném ohni si připravíme omeletu, kterou na okrajích pánve zalijeme vínem smíšeným se lžičkou oleje. Hotovou omeletu přeložíme a překlopíme na teplou mísu. Při podávání ozdobíme na tenké nudličky nakrájenou salátovou okurkou.

Další články a jídla:

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Omeleta s kuřecími játry nakrájenými na menší kousky.

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Nudle s vepřovým masem zakapeme olejem.

Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.

Omeleta s rajčaty


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů