Recept na jídlo zlatý úhoř přináší do kuchyně inspiraci.

Zlatý úhoř

Zlatý úhoř je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

400 g úhoře, 3 lžíce oleje, 1 malá cibule, 1 pórek, 1 lžička kari koření, trochu máčeného škrobu
Marináda: 3 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce citronové šťávy, 1 lžička cukru, sůl, půl lžičky wei-su, 2 lžíce oleje, šálek vývaru, špetka bílého pepře

Příprava:

Úhoře očistíme, stáhneme, nakrájíme na 5 cm dlouhé kousky, které na hřbetě prořízneme několika řezy. Vložíme do porcelánové mísy, zalijeme marinádou připravenou smícháním trochy vývaru, vína, wei-su, citronové šťávy, cukru, soli, bílého pepře a oleje a necháme přes noc marinovat.

Druhý den vyjmeme úhoře z mísy s marinádou a necháme ho odkapat. Na středně rozpáleném oleji z obou stran zlehka osmahneme a podlijeme marinádou, ve které byl naložen. Přidáme kari koření, zmírníme oheň, přiklopíme pánev a po dvou minutách přidáme kostičky pórku a cibule. Opatrně promícháme a dusíme do měkka. Podle potřeby zahustíme máčených škrobem.

Další články a jídla:

Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.

Žraločí ploutve s krevetami ozdobíme najemno nakrájenou šunkou a petrželovou natí.

Doba dynastie Sia je nejstarší období čínských dějin.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Využití bambusu v zahradnické praxi je nesmírně široké.

Ryba na čínský způsob je dochucená sojovou omáčkou dle libosti.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Vepřové maso na kari nemá mít větší množství šťávy.

Klášter Šaolin byl postaven roku 495 během vlády dynastie Wei.

Ryba nakyselo


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů