Recept na jídlo žlutočervená polévka přináší do kuchyně inspiraci.

Žlutočervená polévka

Žlutočervená polévka je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

1,5 litru vývaru, 50 g cibulky zelnačky, 6-8 zralých rajčat, 1 lžíce sojové omáčky, 4 celá vejce, sůl, wei-su, 2 lžíce oleje, 1 lžíce červeného oleje, zelená petrželová nať

Příprava:

Vývar uvedeme do varu a povaříme v něm na nudličky krájenou mrkev a nadrobno nasekanou cibulku zelnačku. Ochutíme sojovou omáčkou, solí, wei-su a přilijeme rozšlehaná vejce. Oloupaná rajčata nakrájená na osminky zprudka orestujeme na rozpáleném oleji a přidáme do polévky. Asi 2 minuty povaříme a hotovou polévku pokapeme červeným olejem a ozdobíme nasekanou zelenou petrželovou natí.

Další články a jídla:

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Konfucius ovládal pět dovedností.

Doba dynastie Sia je nejstarší období čínských dějin.

Klášter Šaolin byl postaven roku 495 během vlády dynastie Wei.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.

Žraločí ploutve s krevetami ozdobíme najemno nakrájenou šunkou a petrželovou natí.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Slepičí polévka se skleněnými nudlemi


Yin.cz © 2007 Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů