Recept na jídlo dračí dech přináší do kuchyně inspiraci.
Dračí dech je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
200 g masa z vařených krabů, 1,5 litru vývaru, 2 bílky ze slepičích vajec, 1 menší pórek, 3 rajčata, 1 lžíce máčeného škrobu, 2 lžíce vína šao-sing, wei-su, čtvrt lžičky chilli koření, 2 stroužky česneku, půl lžičky červeného oleje, sůl
Příprava:
Krabí maso mírně osolíme, přidáme chilli koření, bílek a promícháme. Zalijeme vývarem a vaříme. Přidáme na kolečka pokrájený pórek a na osminky nakrájená oloupaná rajčata. Zmírníme teplotu, zahustíme máčeným škrobem a ochutíme vínem, solí a wei-su. Krátce povaříme a hotovou polévku pokapeme červeným olejem a posypeme nadrobno nasekaným česnekem.
Další články a jídla:
Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.
Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.
Čínská želva je symbol dlouhověkosti
Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.
Čínská zeleninová polévka je ozdobena nasekanou petrželovou natí.
Konfucius ovládal pět dovedností.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.
Kapr Liu chutná přelitý šťávou.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.