Hoisin omáčka je tradiční ingredience pro přípravu čínských jídel, která dokáže krásně zbarvit kůrčičku připraveného masa. Výborně se hodí k dochucování, a to jednak jako koření, ale často se používá do jídel z ryb, mnohých jídel z drůbeže nebo plodů moře.
Hoisin omáčka je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
2 lžičky kukuřičného oleje, 2 česneky, 4 červené papričky, 1/2 hrnku neslazené pasty z červených fazolí, 1 lžičku soli, 1/2 hrnku cukru, 2 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce vody, 3 lžíce destilovaného octa
Příprava:
V hrnku rozehřejeme olej, přidáme papričky a česnek. Smažíme asi po 2 minuty na středním ohni, až vše začne vonět a česnek je trochu nahnědlý (pozor, nespálit). Vyjmeme papričky. Přidáme pastu, dobře promícháme, přidáme další ingredience, promícháme a na mírném ohni dusíme 20 až 30 minut, až omáčka trochu zhoustne. Rozmixujeme, nebo utřeme ručně na hladkou omáčku. Nalejeme do skleničky s těsným uzávěrem a skladujeme v chladničce na použití k přípravě čínských pokrmů.
Další:
Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...
Pekingská kachna podle tradičního receptu.
Kuřecí kung pao je tradiční jídlo.
Ryba nakyselo - do zpěněné cibulky přidáme rozetřený česnek...
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Cloisonné je drátkový email.
Treska s rýží - vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme...
Játra po sečuánsku za stálého míchání opečeme...
Kantonské nudle opečeme na oleji.
Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.