Recept na jídlo hovězí kari vývar přináší do kuchyně inspiraci.

Hovězí kari vývar

Hovězí kari vývar je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

1,5 litru hovězího vývaru, 200 g hovězího masa, 1 cibule, zázvor, několik kuliček černého pepře, stroužek česneku, 1 lžička kari koření, sůl, 2 lžíce vína šao-sing, wei-su, zelenina na ozdobu

Příprava:

Do vývaru vložíme hovězí maso vcelku, přidáme celou cibuli, jeden oddenek zázvoru, několik kuliček pepře, stroužek česneku a sůl. Maso uvaříme doměkka. Uvařené maso poté vyjmeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do polévkové mísy, posypeme lžičkou kari koření a zalijeme vařícím přecezeným vývarem. Dochutíme vínem, wei-su, případně dosolíme. Při podávání ozdobíme sekanou zeleninou.

Další články a jídla:

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Čínská zeleninová polévka je ozdobena nasekanou petrželovou natí.

Konfucius ovládal pět dovedností.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti

Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Špenátová polévka


Yin.cz © 2007