Játra po sečuánsku rozehrají chuťové pohárky milovníka exotických chutí.
Játra po sečuánsku jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
500 g drůbežích jater, hrstka máčených sušených hub, hrst zelených fazolek, škrobová moučka, 5 lžic oleje, 1 stroužek česneku, 4 mladé cibulky i s natí (nebo 1 cibule), lžička cukru, 1/2 lžičky zázvoru, pálivá paprika, 2 lžíce sójové omáčky, 1 dl vývaru, 2 lžíce vína, lžička glutasolu
Příprava:
Játra nakrájená na tenké plátky velikosti tak akorát do pusy obalíme ve škrobové moučce. Za stálého míchání je zprudka opečeme a předem namočené houby, ze kterých jsme pomocí ubrousku odstranili přebytečnou vodu, nakrájíme na plátky a přidáme k opečeným játrům. Přidáme plátky česneku a cibulku nákrájenou na kolečka. Osmahneme, promícháme, přidáme cukr, zázvor, pálivou papriku, sójovou omáčku, vývar, víno, glutasol a chvilku povaříme. Nakonec přidáme sterilované či vařené fazolové lusky pokrájené na třícentimetrové kousky. Necháme prohřát, promícháme a odstraníme z ohně. Místo fazolek můžeme použít i jinou zeleninu. Například špenát, zelí, pórek, kedlubnu, celer, bambusové výhonky nakrájené na nudličky (syrovou zeleninu opečeme spolu s cibulkou). Aby opečená játra zůstala křehká, je nutná rychlá příprava.
Játra po sečuánsku podáváme s rýží jako přílohou.Další články:
Gaiwan slouží pro přípravu čaje.
Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...
Jídelní hůlky jsou schopné rozpoznat nekvalitní olej a hlídají zdraví jedlíka.
Klášter Šaolin vešel ve známost i v Evropě.
Sun Tzu a jeho dílo Umění války, které bylo napsáno před 2500 lety.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Kuřecí kung pao je tradiční pokrm.
Draci v čínské kultuře jsou většinou pozitivní a ochranitelské bytosti.
Rýžový nákyp ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...