Játra po sečuánsku rozehrají chuťové pohárky milovníka exotických chutí.

Játra po sečuánsku

Játra po sečuánsku jsou čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

500 g drůbežích jater, hrstka máčených sušených hub, hrst zelených fazolek, škrobová moučka, 5 lžic oleje, 1 stroužek česneku, 4 mladé cibulky i s natí (nebo 1 cibule), lžička cukru, 1/2 lžičky zázvoru, pálivá paprika, 2 lžíce sójové omáčky, 1 dl vývaru, 2 lžíce vína, lžička glutasolu

Příprava:

Játra nakrájená na tenké plátky velikosti tak akorát do pusy obalíme ve škrobové moučce. Za stálého míchání je zprudka opečeme a předem namočené houby, ze kterých jsme pomocí ubrousku odstranili přebytečnou vodu, nakrájíme na plátky a přidáme k opečeným játrům. Přidáme plátky česneku a cibulku nákrájenou na kolečka. Osmahneme, promícháme, přidáme cukr, zázvor, pálivou papriku, sójovou omáčku, vývar, víno, glutasol a chvilku povaříme. Nakonec přidáme sterilované či vařené fazolové lusky pokrájené na třícentimetrové kousky. Necháme prohřát, promícháme a odstraníme z ohně. Místo fazolek můžeme použít i jinou zeleninu. Například špenát, zelí, pórek, kedlubnu, celer, bambusové výhonky nakrájené na nudličky (syrovou zeleninu opečeme spolu s cibulkou). Aby opečená játra zůstala křehká, je nutná rychlá příprava.

Játra po sečuánsku podáváme s rýží jako přílohou.

Další články:

Gaiwan slouží pro přípravu čaje.

Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...

Jídelní hůlky jsou schopné rozpoznat nekvalitní olej a hlídají zdraví jedlíka.

Klášter Šaolin vešel ve známost i v Evropě.

Sun Tzu a jeho dílo Umění války, které bylo napsáno před 2500 lety.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kuřecí kung pao je tradiční pokrm.

Draci v čínské kultuře jsou většinou pozitivní a ochranitelské bytosti.

Rýžový nákyp ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...


Yin.cz © 2007