Recept na jídlo kantonská rýže přináší do kuchyně inspiraci.

Kantonská rýže

Kantonská rýže je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

100 g vařeného kuřecího masa bez kostí, 50 g mořské okurky, 100 g šunky, 3 lžíce sádla, 1 čerstvá kapie, 3 šálky vařené rýže, 50 g hlávkového zelí, 3 celá vejce, 1 menší cibule, 100 g salátové okurky na ozdobu, wei-su, sůl

Příprava:

Vejce rozšleháme se špetkou wei-su a solí, osmažíme na horkém sádle a odložíme na teplo. Na menší dávce rozpáleného tuku v pánvi zprudka orestujeme předem na kostičky nakrájenou cibuli, šunku, kapii, vařené kuřecí maso, na menší kousky krájenou mořskou okurkou a spařené hlávkové zelí. Po 2 minutách restování přidáme usmažená vejce, vařenou rýži, sůl a wei-su podle chuti a stále na prudkém ohni dobře promícháváme. Poté jídlo přendáme na teplou mísu a povrch posypeme na jemné nudličky nakrájenou salátovou okurkou.

Další články a jídla:

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.

Čínská zeleninová rýže s vejci.

Konfucius ovládl pět dovedností.

Nudle s vepřovým masem zakapeme olejem.

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Kapr na kari je osmažený do světlé barvy.

Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.

Kantonské kuře


Yin.cz © 2007