Recept na jídlo kantonská rýže přináší do kuchyně inspiraci.
Kantonská rýže je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
100 g vařeného kuřecího masa bez kostí, 50 g mořské okurky, 100 g šunky, 3 lžíce sádla, 1 čerstvá kapie, 3 šálky vařené rýže, 50 g hlávkového zelí, 3 celá vejce, 1 menší cibule, 100 g salátové okurky na ozdobu, wei-su, sůl
Příprava:
Vejce rozšleháme se špetkou wei-su a solí, osmažíme na horkém sádle a odložíme na teplo. Na menší dávce rozpáleného tuku v pánvi zprudka orestujeme předem na kostičky nakrájenou cibuli, šunku, kapii, vařené kuřecí maso, na menší kousky krájenou mořskou okurkou a spařené hlávkové zelí. Po 2 minutách restování přidáme usmažená vejce, vařenou rýži, sůl a wei-su podle chuti a stále na prudkém ohni dobře promícháváme. Poté jídlo přendáme na teplou mísu a povrch posypeme na jemné nudličky nakrájenou salátovou okurkou.
Další články a jídla:
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.
Čínská zeleninová rýže s vejci.
Konfucius ovládl pět dovedností.
Nudle s vepřovým masem zakapeme olejem.
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Treska s rýží, vejcem vařeným natvrdo a kořením.
Čínská želva je symbol dlouhověkosti.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Kapr na kari je osmažený do světlé barvy.
Smažená kantonská rýže je podávaná tak, aby všechny součásti byly zřetelně viditelné.