Recept na jídlo kapr se sladkokyselou omáčkou přináší do kuchyně inspiraci.
Kapr se sladkokyselou omáčkou je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
150 g kapra, 1 lžíce máčeného škrobu, olej na smažení, sůl
Příprava:
Opranou porci kapra prořízneme několika příčnými řezy až ke kosti, mírně osolíme, poprášíme hladkou moukou a obalíme v máčeném škrobu. Osmažíme dozlatova ve větším množství rozpáleného oleje. Hotového kapra položíme na talíř a lopatkou zmáčkneme, až se usmažený kapr prolomí a přelijeme horkou sladkokyselou omáčkou.
Další články a jídla:
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Doba dynastie Sia je nejstarší období čínských dějin.
Kapr Liu chutná přelitý šťávou.
Ryba na čínský způsob je dochucená sojovou omáčkou dle libosti.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Konfucius ovládal pět dovedností.
Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.
Vepřové maso na kari nemá mít větší množství šťávy.
Klášter Šaolin byl postaven roku 495 během vlády dynastie Wei.
Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.
Žraločí ploutve s krevetami ozdobíme najemno nakrájenou šunkou a petrželovou natí.