Recept na jídlo kapustová polévka s vepřovým masem přináší do kuchyně inspiraci.
Kapustová polévka s vepřovým masem je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
2 litry vývaru, 200 g kapusty, 200 g vepřového masa, 1 pórek, 2 lžíce vína šao-sing, wei-su, sůl a čínské nudle a kapie na ozdobu
Příprava:
Do vařícího vývaru vložíme na tenké plátky nakrájené vepřové maso, povaříme, odstraníme pěnu a přidáme na kostičky nakrájený pórek a kapustu. Uvedeme do varu a ochutíme vínem, wei-su a solí.
Při podávání vložíme do každé misky nebo talíře spařené čínské nudle, zalijeme polévkou a ozdobíme proužky kapie.
Další články a jídla:
Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.
Klášter Šaolin byl postaven roku 495 během vlády dynastie Wei.
Kapr Liu chutná přelitý šťávou.
Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.
Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.
Čínská želva je symbol dlouhověkosti
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.
Čínská zeleninová polévka je ozdobena nasekanou petrželovou natí.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.
Konfucius ovládal pět dovedností.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.