Recept na jídlo krabi liu přináší do kuchyně inspiraci.

Krabi liu

Krabi liu je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

400 g krabího masa, bílek ze slepičího vejce, 1 lžička máčeného škrobu, 3 lžíce sádla, sůl, 1 pórek, 50 g máčených černých hub, 1 lžíce vína šao-sing, 50 g hlávkového zelí, sůl, půl lžičky wei-su, pokud je třeba trocha máčeného škrobu na zahuštění

Příprava:

Krabí maso nakrájíme na drobné kousky, smísíme s vaječným bílkem, máčeným škrobem a solí. Vysmažíme do světlé barvy, scedíme a necháme okapat.

Na kostky krájený pórek, předem máčené rozsekané houby a kostičky hlávkového zelí vložíme do rozpáleného sádla. Chvilku restujeme, zalijeme vývarem a přidáme krabí maso. Ochutíme vínem, solí a wei-su a na mírném ohni za častého promíchávání dodusíme.

Další články a jídla:

Vepřové maso na kari nemá mít větší množství šťávy.

Klášter Šaolin byl postaven roku 495 během vlády dynastie Wei.

Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Ryba na čínský způsob je dochucená sojovou omáčkou dle libosti.

Žraločí ploutve s krevetami ozdobíme najemno nakrájenou šunkou a petrželovou natí.

Doba dynastie Sia je nejstarší období čínských dějin.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Využití bambusu v zahradnické praxi je nesmírně široké.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.

Ryba nakyselo


Yin.cz © 2007