Kuřecí játra se zeleninou rozehrají chuťové pohárky milovníka exotických chutí.

Kuřecí játra se zeleninou

Kuřecí játra se zeleninou je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

500 g kuřecích jater, 1 balíček mražené zeleniny Čínská směs, 1 pomazánkové máslo, 1 cibule, olej na pánev, 1 kostka masoxu, polovina lžíce hladké mouky

Příprava:

Na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli, nakrájenou na kostičky. Kuřecí játra rozkrájíme na poloviny, pokud budete jíst hůlkami tak na třetiny a zprudka orestujeme. Játra se tak pěkně zatáhnou a můžeme k nim přidat zeleninu tzv. čínskou směs. Restujeme bez pokličky doměkka. Teď už zbývá jen přidat pomazánkové máslo a masox, po rozpuštění můžeme malinko podlít vodou, zaprášit moukou a nechat přejít varem. Solit už není potřeba. Přidat můžete klidně i pepř, bazalku, prostě na co jste zvyklí a co máte rádi. Jako příloha se hodí rýžové nudle či rýže.

Další články:

Klášter Šaolin vešel ve známost i v Evropě.

Sun Tzu a jeho dílo Umění války, které bylo napsáno před 2500 lety.

Gaiwan slouží pro přípravu čaje.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kuřecí kung pao je tradiční pokrm.

Kustovnice čínská přichází také do Evropy.

Rýžový nákyp ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...

Jídelní hůlky schopné rozpoznat nekvalitní olej přece spatřily světlo světa.


Yin.cz © 2007