Kuřecí kung pao rozehraje chuťové pohárky milovníka exotických chutí.

Kuřecí kung pao

Kuřecí kung pao je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

600 g kuřecího masa, 100 g arašídů, 1 vejce, lžíce cukru, mletý pepř, 2 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce rýžového nebo červeného vína, lžíce solamylu, olej, 4 chilli papričky, sůl dle chuti.

Příprava:

Kuřecí maso nakrájíme na větší kostičky. V misce z vajíčka, škrobu a soli ušleháme kaši, ve které kousky masa obalíme. Na talíři je pak necháme několik minut (nebo klidně i déle) odležet. Mezitím si ze sojové omáčky, vína, cukru a špetky soli připravíme zálivku, do které přidáme chilli papričky nasekané na malé kousíčky (jádra odstraníme). Maso vložíme do rozpáleného oleje a zprudka orestujeme do zlatavé barvy. Jakmile je hotové, ihned stáhneme z ohně. Přidáme nasekané arašídy a zalijeme připravenou omáčkou. Aby omáčka náležitě obalila jednotlivé kousky masa, pokrm dobře promícháme. Jako přílohu podáváme rýži.

Zdroj: Kuře Kung-pao si zamilujete pro jeho jedinečnou chuť, která oslovila i spoustu lidí na západě. Recept na jeho přípravu je docela jednoduchý.

Další články:

Gaiwan slouží pro přípravu čaje.

Eunuši obklopovali císaře, jeho manželku, konkubíny i úředníky.

Klášter Šaolin si získal proslulost i v Evropě.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kustovnice čínská přichází do Evropy.

Jídelní hůlky schopné rozpoznat nekvalitní olej přece jen spatřily světlo světa.

Sun Tzu a jeho dílo Umění války, které bylo napsáno před 2500 lety.


Yin.cz © 2007