Recept na jídlo kyselá rybí polévka s pepřem přináší do kuchyně inspiraci.
Kyselá rybí polévka s pepřem je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
500 g kapra, 1,5 litru vývaru, 1 oddenek zázvoru, 50 g cibulky zelnačky, 2 lžíce sojové omáčky, 2 lžíce vína šao-sing, 3 lžíce čínského octa, 1 lžička bílého mletého pepře, 2 vejce, 3 lžíce máčeného škrobu, 1 lžička wei-su, pažitka
Příprava:
Očištěnou a opranou polovinu menšího kapra uvaříme zvolna ve vývaru se zázvorem, cibulkou zelnačkou, vínem a solí. Po 10 minutách vaření scedíme vývar přes jemné síto, kapra rozebereme na menší kousky a pečlivě vybereme kostičky. Vývar okořeníme sojovou omáčkou, bílým mletým pepřem, čínským octem a uvedeme do varu. Do polévky vložíme rybí maso a zahustíme máčeným škrobem. Krátce povaříme na mírném ohni, přidáme wei-su, do polévky nalijeme rozšlehaná vejce a teprve po jejich sražení rozmícháme. Kyselou rybí polévku s pepřem odáváme ozdobenou nasekanou pažitkou.
Další články a jídla:
Konfucius ovládal pět dovedností.
Klášter Šaolin byl postaven roku 495 během vlády dynastie Wei.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Žraločí ploutve s krevetami ozdobíme najemno nakrájenou šunkou a petrželovou natí.
Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.
Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.
Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.
Doba dynastie Sia je nejstarší období čínských dějin.
Kapr Liu chutná přelitý šťávou.
Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.
Slepičí polévka se skleněnými nudlemi