Recept na jídlo nudle s krevetami přináší do kuchyně inspiraci.
Nudle s krevetami je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
400 g vařených nudlí, 200 g krevet, 1 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 1 lžička máčeného škrobu, olej na smažení, sůl, 2 šálky vývaru, 100 g konzervovaného bambusu, 4 ředkvičky, 100 g zeleného hrášku, půl lžičky wei-su, sůl, 2 lžíce vína šao-sing, špetka mletého bílého pepře, špetka chilli koření, máčený škrob k zahuštění, 1 lžička červeného oleje
Příprava:
Nudle uvaříme, necháme okapat, opražíme na pánvi po obou stranách a překlopíme na teplou mísu. Maso z rozmrazených krevet nakrájíma na menší kousky, obalíme v těstíčku připraveném z hladké mouky, vejce, soli a máčeného škrobu. Krevety osmažíme do světlé barvy a vybereme sítem a necháme okapat. Do pánve vlijeme vývar, přidáme sterilovaný zelený hrášek, na plátky nakrájený bambus a neloupané ředkvičky. Zvýšíme intenzitu ohně, ochutíme vínem, solí, wei-su, mletým bílým pepřem a chilli kořením. Po chvíli přidáme osmažené krevety, zmírníme oheň a podle potřeby zahustíme máčeným škrobem. Hotové jídlo přelijeme na opražené nudle a zakápneme červeným olejem.
Další články a jídla:
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.
Čínská zeleninová polévka je ozdobena nasekanou petrželovou natí.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.
Čínská želva je symbol dlouhověkosti
Konfucius ovládal pět dovedností.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Kapr Liu chutná přelitý šťávou.
Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.