Recept na jídlo omeleta s mandlemi přináší do kuchyně inspiraci.
Omeleta s mandlemi je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
3 vejce, špetka wei-su a soli, 1 lžíce oleje, 2 lžíce vína šao-sing, 50 g pražených loupaných mandlí, 1 lžička oleje, 1 lžíce vývaru, 50 g šunky
Příprava:
V misce rozmícháme vejce s wei-su, solí a vínem. Vlijeme na mírně vymaštěnou pánev, zlehka promícháme a po sražení vajec přisypeme sekané pražené mandle. Okraje pánve zakápneme olejem a trochou vývaru. Upečenou omeletu přeložíme a vyklopíme na teplý talíř. Povrch omelety ozdobíme při podávání na drobné kostičky nakrájenou šunkou.
Další články a jídla:
Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Čínská želva je symbol dlouhověkosti
Omeleta s kuřecími játry nakrájenými na menší kousky.
Konfucius ovládal pět dovedností.
Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.
Nudle s vepřovým masem zakapeme olejem.
Kapr Liu chutná přelitý šťávou.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.