Recept na jídlo omeleta s mušlemi kauri přináší do kuchyně inspiraci.

Omeleta s mušlemi kauri

Omeleta s mušlemi kauri je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

50 g masa mušlí, 50 g cibule, 1 lžíce sádla, 50 g pórku, špetka zázvoru, soli, wei-su a mletého bílého pepře, 2 lžíce vína šao-sing, 3 vejce, 2 rajčata

Příprava:

Masíčko z mušlí si předem namočíme a necháme odkapat. V mírně rozpálené pánvi s malým množství sádla zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájený pórek a maso z muší kauri. Lehce promícháme a ochutíme mletým bílým pepřem, mletým zázvorem, vínem a solí. Po chvilce restování zalijeme rozmíchanými vejci s wei-su, solí a vínem. Opatrně promícháme a jakmile se vejce začnou srážet, utvoříme omeletu. Po okrajích ji zakápneme olejem a vyklopíme na teplý talíř. Při podávání ozdobíme na kolečka nakrájenými rajčaty.

Další články a jídla:

Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti

Omeleta s kuřecími játry nakrájenými na menší kousky.

Konfucius ovládal pět dovedností.

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Nudle s vepřovým masem zakapeme olejem.

Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.

Smažené nudle se zeleninou


Yin.cz © 2007