Recept na jídlo omeleta s mušlemi kauri přináší do kuchyně inspiraci.
Omeleta s mušlemi kauri je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
50 g masa mušlí, 50 g cibule, 1 lžíce sádla, 50 g pórku, špetka zázvoru, soli, wei-su a mletého bílého pepře, 2 lžíce vína šao-sing, 3 vejce, 2 rajčata
Příprava:
Masíčko z mušlí si předem namočíme a necháme odkapat. V mírně rozpálené pánvi s malým množství sádla zpěníme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájený pórek a maso z muší kauri. Lehce promícháme a ochutíme mletým bílým pepřem, mletým zázvorem, vínem a solí. Po chvilce restování zalijeme rozmíchanými vejci s wei-su, solí a vínem. Opatrně promícháme a jakmile se vejce začnou srážet, utvoříme omeletu. Po okrajích ji zakápneme olejem a vyklopíme na teplý talíř. Při podávání ozdobíme na kolečka nakrájenými rajčaty.
Další články a jídla:
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.
Čínská želva je symbol dlouhověkosti
Omeleta s kuřecími játry nakrájenými na menší kousky.
Konfucius ovládal pět dovedností.
Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.
Kapr Liu chutná přelitý šťávou.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Nudle s vepřovým masem zakapeme olejem.
Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.