Pekingská kachní polévka přináší do kuchyně inspiraci.

Pekingská kachní polévka

Pekingská kachní polévka je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

120 g kachního masa
220 g pekingského zelí
850 ml kachního nebo kuřecího vývaru
1 lžíce vína
1 lžíce světlé sójové omáčky
2 stroužky česneku
špetka mletého badyánu
1 lžíce sezamu
1 lžíce sezamového oleje
1 lžíce nadrobno pokrájené petrželky
sůl

Příprava:

Kachní maso stáhneme a nakrájíme na kostičky. Kůži ani případný tuk nepoužijeme. Listy pekingského zelí nakrájíme ostrým nožem na nudličky. Kachní nebo kuřecí vývar nalijeme do velkého hrnce a přivedeme k varu. Přilijeme víno, sójovou omáčku, přidáme nakrájené kachní maso a pekingské zelí a vaříme zhruba 15 minut. Do polévky vmícháme prolisovaný česnek a badyán, podle chuti osolíme a vaříme ještě 10-15 minut. Kachní maso musí být křehké. Na předehřáté pánvi se silným dnem nebo ve woku opražíme za stálého míchání sezamové semínka, nesmějí však zhnědnout. Sezamová semínka vmícháme zároveň se sezamovým olejem a nakrájenou petrželkou do polévky. Hotovou polévku nalijeme do nahřátých misek.

Další jídla:

Krabí salát podáváme ozdobený nakrájeným citrónem a rajčaty.

Pekingská kachna ozdobená při podávání cibulovými střapci.

Wu-tang jsou hory létajících bojovníků, tvoří je 72 vrcholů zahalených mraky a mlhou.

Plněné papriky s tofu směsí.

Krůtí kostky po čínsku podáváme s rýží.

Kantonské kuře přelijeme omáčkou.

Kantonská kachna s drobounce sekaným česnekem.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kuře pěti vůní posypete pažitkou.

Kuřecí kung pao, jako přílohu podáváme rýži.

Čínská čajová vejce rozkrájíme na osminky.

Čínská hudba je pro Evropany symbolem záhady.

Maso po sečuánsku nakrájíme na kostky.

Játra po sečuánsku chutnají s rýží jako přílohou.


Yin.cz © 2007