Recept na jídlo plátky kapra liu přináší do kuchyně inspiraci.
Plátky kapra liu je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
200 g kapra, 1 bílek ze slepíčího vejce, 1 lžíce máčeného škrobu, 3 lžíce oleje, sůl, 4 stroužky česneku, 1 pórek, půl šálku vývaru, půl lžičky wei-su, 1 lžíce vína šao-sing, máčený škrob k zahuštění, několik kapek oleje
Příprava:
Kapra rozpůlíme po délce, vykostíme, stáhneme kůži a nakrájíme na tenké plátky, které promícháme s bílkem, solí a škrobem. Smažíme do světlé barvy v mírně rozpáleném oleji. Vybereme sítem a necháme okapat. Na čisté pánvi zahřejeme trochu oleje, přidáme na plátky krájený pórek, plátky česneku a zalijeme vývarem. Ochutíme vínem, wei-su, solí, promícháme, přidáme plátky kapra a pomalu podusíme. Nakonec zahustíme máčeným škrobem a zakápneme horkým olejem.
Další články a jídla:
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Žraločí ploutve s krevetami ozdobíme najemno nakrájenou šunkou a petrželovou natí.
Vepřové maso na kari nemá mít větší množství šťávy.
Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Doba dynastie Sia je nejstarší období čínských dějin.
Kapr Liu chutná přelitý šťávou.
Ryba na čínský způsob je dochucená sojovou omáčkou dle libosti.
Konfucius ovládal pět dovedností.
Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.
Klášter Šaolin byl postaven roku 495 během vlády dynastie Wei.
Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.