Čínská polévka s brokolicí a rýžovými nudlemi potěší chuťové pohárky milovníka exotických chutí.
Čínská polévka s brokolicí a rýžovými nudlemi je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
1 větší kuřecí stehno, cca 1,25 litru vody, 1 cibule, 1 bobkový list, 3 kuličky nového koření, 10 kuliček pepře, 100 g mrkve, 50 g celeru, 30 g pórku, 50 g cukrového hrášku (je to hrášek vyloupaný z čerstvých lusků, lze použít i konzervovaný), 50 g brokolice, 60 g rýžových nudlí, sůl, pepř, polévkové koření, 20 g másla, 150 g hnědých žampionů, zelená petrželka nebo pažitka
Příprava:
Kuřecí maso dáme vařit do vody, přidáme oloupanou cibuli, bobkový list, kuličky nového koření a celý pepř, osolíme a pomalu uvaříme doměka. Vývar přecedíme, opět ho uveďeme do varu, přisypeme nakrájenou zeleninu a už jen krátce povaříme. Přidáme obrané drobně nakrájené maso, rýžové nudle, podle potřeby osolíme, opepříme, přidáme polévkové koření a krátce necháme přejít varem. Na másle podusíme oloupané a na plátky nakrájené žampiony a přidáme do hotové polévky společně s nasekanou zelenou petrželkou nebo pažitkou. Před podávání dáme do polévka uvaření rýžové nudle.
Další články:
Draci v čínské kultuře jsou většinou pozitivní a ochranitelské bytosti.
Sun Tzu a jeho dílo Umění války, které bylo napsáno před 2500 lety.
Rýžový nákyp ve velkém hrnci smícháme rýži, vodu a sůl...
Klášter Šaolin vešel ve známost i v Evropě.
Kuřecí kung pao je tradiční pokrm.
Gaiwan slouží pro přípravu čaje.
Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...
Jídelní hůlky jsou schopné rozpoznat nekvalitní olej a hlídají zdraví jedlíka.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Játra po sečuánsku za stálého míchání zprudka opečeme...