Recept na jídlo vývar polévka s masovými taštičkami přináší do kuchyně inspiraci.
Polévka s masovými taštičkami je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
1 litr vývaru, špetka soli a pepře, hrstka špenátu, 1 lžička wei-su, 50 g cibulky zelnačky
Masová náplň: 200 g prorostlého vepřového masa, 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce sojové omáčky, hrstka špenátu, půl lžičky zázvoru, sůl, mletý pepř
Těsto: 250 g hladké mouky a voda
Příprava:
Vepřové maso nasekáme nebo umeleme na jemnou směs a dobře promícháme s vínem, sojovou omáčkou, mletým pepřem, nadrobno nasekaným zázvorem, jemně nakrájeným spařeným špenátem a solí. Z hladké mouky a vody si připravíme těsto, které se nesmí lepit a necháme je asi hodinu odpočinout v míse přikryté utěrkou. Poté těsto rozválíme na tenkou placku a formičkou vykrájíme placičky cca 6 cm velké. Na střed placičky položíme lžičku připravené masové náplně a okraje těsta stiskneme dohromady. Taštičky vložíme do vroucí vody, krátce povaříme, scedíme a vložíme do polévkové mísy. Silný masový vývar mírně osolíme, opepříme mletým pepřem, přidáme překrájený špenát a wei-su. Na mírném ohni povaříme, přidáme nadrobno nasekanou cibulku zelnačku a přelijeme na připravené taštičky.
Další články a jídla:
Čínská želva je symbol dlouhověkosti
Čínská zeleninová polévka je ozdobena nasekanou petrželovou natí.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Konfucius ovládal pět dovedností.
Klášter Šaolin byl postaven roku 495 během vlády dynastie Wei.
Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.
Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.
Kapr Liu chutná přelitý šťávou.
Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.
Slepičí polévka se skleněnými nudlemi