Recept na jídlo polévka s mořskou okurkou přináší do kuchyně inspiraci.

Polévka s mořskou okurkou

Polévka s mořskou okurkou je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

1 l vývaru, 150 g vepřové kýty, 200 g vařené mořské okurky, 1 malý pórek, 50 g bambusových výhonků, špetka mletého bílého pepře, wei-su, sůl

Příprava:

Vývar uvedeme do varu a vložíme do něj na tenké plátky nakrájené vepřové maso. Krátce povaříme, odstraníme pěnu, přidáme plátky bambusových výhonků, sůl a na plátky krájenou mořskou okurku. Na mírném ohni asi 5 minut povaříme, přidáme na tenká kolečka krájený pórek, ochutíme mletým bílým pepřem, wei-su a podáváme.

Další články a jídla:

Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Konfucius ovládal pět dovedností.

Doba dynastie Sia je nejstarší období čínských dějin.

Klášter Šaolin byl postaven roku 495 během vlády dynastie Wei.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Čínská zeleninová polévka je ozdobena nasekanou petrželovou natí.

Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.

Slepičí polévka se skleněnými nudlemi


Yin.cz © 2007