Recept na jídlo polévka s vejcem a houbami přináší do kuchyně inspiraci.

Polévka s vejcem a houbami

Polévka s vejcem a houbami je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

1,5 litru vývaru, 200 g vepřového masa, 100 g pórku, 100 g zelí, 50 g máčených černých hub, 2 lžíce vína šao-sing, 1 vejce, wei-su, sůl, pažitka na ozdobení

Příprava:

Do scezeného vývaru zavaříme na tenké plátky nakrájené vepřové maso. Uvedeme do varu a tvořící se pěnu odstraníme. Po zavaření masa přidáme na kostičky nakrájené zelí a pórek a větší kousky krájených máčených černých hub. Uvedeme opět do varu, zmírníme oheň a vlijeme rozšlehané vejce, které nemícháme, ale necháme je ve varu srazit. Polévku ochutíme vínem, solí a wei-su. Před podáváním každou porci polévky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.

Další články a jídla:

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Čínská želva je symbol dlouhověkosti

Čínská zeleninová polévka je ozdobena nasekanou petrželovou natí.

Konfucius ovládal pět dovedností.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.

Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.

Špenátová polévka


Yin.cz © 2007