Ryba na čínský způsob je jedna z čínských lahůdek.
Ryba na čínský způsob je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
2 filata (od hřbetu seříznuté maso bez kostí), 2 lžíce sojové omáčky, 2 stroužky česneku, kousek zázvoru, olej na smažení, 200 g listové zeleniny (kapusta, zelí, špenát)
Jako příloha se hodí rýže nebo čínské nudle.
Příprava:
Rybu pokapeme sojovou omáčkou, potřeme prolisovaným česnekem a na jemno nastrouhaným kousíčkem zázvoru. Marinujeme alespoň deset minut. Mezitím si pokrájíme zeleninu. Poté rozpálíme olej v pánvi, přidáme filata a restujeme z každé strany cca 3 minuty. Můžete je pak vidličkou rozdělit na kousky, přidejte zeleninu, trošku vody a asi tak 5 minut poduste. Nakonec přidejte hotové uvařené čínské nudle a dochuťte sojovou omáčkou dle libosti.
Další jídla:
Kantonské nudle opečeme na oleji.
Kuřecí kung pao je tradiční jídlo.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Ryba nakyselo - do zpěněné cibulky přidáme rozetřený česnek...
Treska s rýží - vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a oloupeme...
Pekingská kachna podle tradičního receptu.
Játra po sečuánsku za stálého míchání opečeme...
Hoisin omáčka se používá do jídel z ryb, mnohých jídel z drůbeže nebo plodů moře.
Kuřecí játra se zeleninou - na teflonové pánvi necháme na trošce oleje zesklovatět cibuli...
Smažená kantonská rýže kterou nejprve opláchneme pod tekoucí vodou.