Recept na jídlo slepičí polévka se skleněnými nudlemi přináší do kuchyně inspiraci.
Slepičí polévka se skleněnými nudlemi je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
250 g vařené vykostěné slepice, 1,5 litru vývaru, 200 g vařených skleněných nudlí, 3 vejce, 1 lžíce vína šao-sing, 1 lžička wei-su, 50 g máčených černých hub, sůl, špetka mletého pepře, petrželová nať
Příprava:
Drůbeží vývar uvedeme do varu, vložíme do něj na drobné kousky nakrájené černé houby, ochutíme vínem, solí a špetkou mletého pepře. Po krátkém povaření přidáme wei-su a rozšlehaná vejce. Při podávání položíme na dno polévkové mísy vařené skleněné nudle a slepičí maso nakrájené na tenké nudličky, zalijeme hotovou vařící polévkou a ozdobíme petrželovou natí.
Další články a jídla:
Klášter Šaolin byl postaven roku 495 během vlády dynastie Wei.
Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.
Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.
Žraločí ploutve s krevetami ozdobíme najemno nakrájenou šunkou a petrželovou natí.
Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.
Doba dynastie Sia je nejstarší období čínských dějin.
Kapr Liu chutná přelitý šťávou.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.
Konfucius ovládal pět dovedností.