Recept na jídlo slepičí polévka se skleněnými nudlemi přináší do kuchyně inspiraci.

Slepičí polévka se skleněnými nudlemi

Slepičí polévka se skleněnými nudlemi je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.

Pro přípravu budeme potřebovat:

250 g vařené vykostěné slepice, 1,5 litru vývaru, 200 g vařených skleněných nudlí, 3 vejce, 1 lžíce vína šao-sing, 1 lžička wei-su, 50 g máčených černých hub, sůl, špetka mletého pepře, petrželová nať

Příprava:

Drůbeží vývar uvedeme do varu, vložíme do něj na drobné kousky nakrájené černé houby, ochutíme vínem, solí a špetkou mletého pepře. Po krátkém povaření přidáme wei-su a rozšlehaná vejce. Při podávání položíme na dno polévkové mísy vařené skleněné nudle a slepičí maso nakrájené na tenké nudličky, zalijeme hotovou vařící polévkou a ozdobíme petrželovou natí.

Další články a jídla:

Klášter Šaolin byl postaven roku 495 během vlády dynastie Wei.

Krevetové kuličky do kterých přidáme plátky bambusových výhonků.

Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.

Kuře kung-pao podáváme s rýží.

Smažené krevety s citronem rozložíme na porcelánovou mísu.

Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.

Žraločí ploutve s krevetami ozdobíme najemno nakrájenou šunkou a petrželovou natí.

Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.

Doba dynastie Sia je nejstarší období čínských dějin.

Kapr Liu chutná přelitý šťávou.

Maso na zázvoru pokapeme olejem.

Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.

Konfucius ovládal pět dovedností.

Ryba nakyselo


Yin.cz © 2007