Recept na jídlo smažené nudle s kuřecím masem přináší do kuchyně inspiraci.
Smažené nudle s kuřecím masem je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
400 g vařených nudlí, 300 g vařeného masa z kuřete, 3 lžíce oleje, 100 g konzervovaného bambusu, 1 větší pórek, 100 g očištěných žampionů, 2 lžíce vína šao-sing, šálek vývaru, špetka soli a zázvoru, wei-su, 1 lžička máčeného škrobu, petrželová nať na ozdobení
Příprava:
Nudle uvaříme, propláchneme studenou vodou, necháme okapat, po obou stranách do červena opečeme v pánvi a vyklopíme na teplou mísu. Do menšího množství rozpáleného oleje vložíme plátky konzervovaného bambusu, pórku, žampionů a plátky vařeného masa z kuřete. Prudce restujeme, zalijeme vývarem, ochutíme vínem, wei-su, solí a špetkou mletého zázvoru. Po krátkém restování zahustíme máčeným škrobem, promícháme a přelijeme na připravené nudle. Při podávání ozdobíme drobně nasekanou petrželovou natí.
Další články a jídla:
Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.
Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.
Čínská zeleninová polévka je ozdobena nasekanou petrželovou natí.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Čínská želva je symbol dlouhověkosti
Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.
Konfucius ovládal pět dovedností.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Kapr Liu chutná přelitý šťávou.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.