Recept na jídlo smažené nudle se šunkou a chřestem přináší do kuchyně inspiraci.
Smažené nudle se šunkou a chřestem je čínské jídlo připravené podle tradičního receptu.
Pro přípravu budeme potřebovat:
400 g vařených nudlí, 1 lžíce sádla, 2 lžíce vývaru, 200 g šunky, 1 velký pórek, 200 g konzervovaného chřestu, 50 g máčených černých hub, 2 lžíce vína šao-sing, 1 lžíce zázvorového oleje, wei-su, sůl, 1 lžička máčeného škrobu, pažitka na posypání
Příprava:
Vařené nudle propláchneme studenou vodou, necháme odkapat, na rozpáleném sádle po obou stranách opečeme v pánvi a vyklopíme na teplou mísu.
Nadrobno nakrájený pórek v troše vývaru krátce podusíme, přidáme na nudličky pokrájenou šunku a nadrobno rozkrájené máčené černé houby. Promícháme a přidáme na kousky nakrájený konzervovaný chřest. Ochutíme vínem, solí, wei-su, zázvorovým olejem a podle potřeby zahustíme máčeným škrobem. Přelijeme na připravené nudle a ozdobíme najemno nakrájenou pažitkou.
Další články a jídla:
Čínská želva je symbol dlouhověkosti
Konfucius ovládal pět dovedností.
Maso na zázvoru pokapeme olejem.
Pět elementů prostupuje celou čínskou kulturu.
Kapr Liu chutná přelitý šťávou.
Čínská zeleninová polévka je ozdobena nasekanou petrželovou natí.
Pekingská kachní polévka podávaná v zahřátých miskách.
Čínské jídelní hůlky jsou používány při konzumaci čínských jídel.
Kuře kung-pao podáváme s rýží.
Sladkokyselá čínská polévka do které pomalu vlijeme 2 vidličkou našlehaná vejce.
Kantonské nudle ozdobíme nasekanou petrželkou.
Uzený úhoř se hodí jako teplý předkrm.
Čínské nudle s kuřecím masem zakapeme sojovou omáčkou.